top of page

Star Global College

Public·72 members

Czy system punktów zwiększa zaangażowanie?

Ostatnio spotkałem się z serwisem, który za regularną aktywność przyznaje wirtualne punkty. Zacząłem się zastanawiać, czy takie rozwiązanie rzeczywiście wpływa na sposób korzystania z platformy, czy jest tylko dodatkowym elementem interfejsu. System może być ciekawy, jeśli zasady są jasne i nie wymaga on wykonywania wielu niepotrzebnych czynności. Czy ktoś miał doświadczenie z podobnymi mechanizmami? Ciekawi mnie, czy punkty i poziomy faktycznie zachęcają do powrotu, czy po pewnym czasie przestaje się zwracać na nie uwagę.

3 Views
Lili Depp
Lili Depp
3 days ago

Podczas przeglądania

zainteresował mnie system punktów powiązany z aktywnością użytkownika. Podobne mechanizmy pojawiają się obecnie w wielu serwisach i mają zachęcać do częstszego korzystania z poszczególnych funkcji. W praktyce ich wartość zależy od tego, czy zasady są przejrzyste i czy użytkownik dokładnie wie, w jaki sposób naliczane są punkty. Dobrze też sprawdzić, czy system nie komplikuje podstawowej obsługi strony. Moim zdaniem takie rozwiązanie powinno pozostać opcjonalnym dodatkiem, a nie głównym elementem wpływającym na decyzję o korzystaniu z serwisu.

Star Global College logo.png

Transforming Lives Through Education: Our Mission at Star Global College

At Star Global College, we're driven by a simple, yet profound mission: to change the lives of students around the globe through unparalleled educational opportunities. Our dedication to fostering learning, growth, and success goes beyond traditional boundaries, aiming to equip each student with the knowledge, skills, and confidence to thrive in a rapidly changing world.

Thanks for submitting! Be on the look out for Careers, Courses, Networking Events and Newsletters/ Blogs.

• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

CONTACT US

BY EMAIL
info@starglobal.online

If you are have in a medical emergency, please dial 911 or one of the following:

Mental Health Crisis Lifeline:
Dial 9-8-8, then press 1.

Veterans & First Responders in Crisis:
1-800-273-8255

bottom of page